Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@18:37:09 GMT

حصر خبری راهپیمایی اربعین را می‌شکنیم/ مشکلات مالی داریم

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۸۴۹۰۸

حصر خبری راهپیمایی اربعین را می‌شکنیم/ مشکلات مالی داریم

سیداحمد میرعلایی دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» ضمن بیان جزییاتی از برگزاری این جشنواره عنوان کرد که شکست حصر خبری راهپیمایی اربعین وظیفه ما است.

سیداحمد میرعلایی دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزییات برگزاری این جشنواره گفت: یکی از موضوعاتی که باعث شد تا ما در شورای سیاستگذاریمان تصمیم به برگزاری این رویداد کنیم، شکست حصر خبری نسبت به راهپیمایی عظیم اربعین بود، زیرا رسانه های بین المللی نسبت به این اتفاق بزرگ انسانی در ایام اربعین در شهرهای مختلف ایران و کربلا و بازتاب ارزش ها و آورده های انسانی آن بی توجه هستند از همین رو انعکاس این اتفاق برای مردم جهان وظیفه ما بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به لحاظ محتوایی نیز رسیدن به جایگاهی که موضوع عاشورا در آثارمان به بهترین نحو انعکاس داده شود و هنرمندان ما بتوانند در این زمینه آثاری بسازند، مدنظر بود. هنرمندان برای ساخت چنین آثاری همواره مشکلاتی بر سر راه خود دارند که ما در پی این هستیم تا این مشکلات رفع شود، در همین مسیر حتی مراجع تقلید نیز می توانند به هنرمندان کمک کنند تا این واقعه را به مردم نشان دهند.

نمایش فیلم همزمان در تهران و بغداد

میرعلایی اظهار کرد: این موضوعات، تشویق این گونه از فیلمسازان و جهت دادن به مسیر آنها فلسفه وجودی جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» است. به همین ترتیب قرار است جشنواره با استانداردهای خوبی برگزار شود، زیرا موضوع اربعین به قدری معتبر است که همه تلاش می کنند این جشنواره را با اعتبار بالایی برگزار کنند. این را هم باید عنوان کنم که با توجه به اینکه موضوع این جشنواره راهپیمایی باعظمت اربعین است، افتتاحیه را در شهر مشهد و در صحن امام رضا (ع) و اختتامیه را در صحن امام حسین (ع) در کربلا برگزار می کنیم، از همین رو ۲ روز در مشهد می مانیم و در آن ۲ روز به نمایش فیلم و برگزاری نشست خواهیم پرداخت، البته تصمیم داریم که به صورت همزمان در تهران هم نمایش فیلم داشته باشیم. به همین ترتیب یک مجموعه سینمایی در تهران و یک مجموعه سینمایی در بغداد همزمان با مشهد و کربلا به نمایش فیلم ها می پردازند و روز سوم به سمت کربلا حرکت می کنیم. ضمن اینکه در مسیر کربلا بقاع چندین امام معصوم وجود دارد که ما با هنرمندان به زیارت آنها هم می رویم چون می تواند تاثیرات روحی و روانی زیادی روی هنرمندان بگذارد.

با توجه به اینکه موضوع این جشنواره راهپیمایی باعظمت اربعین است، ما افتتاحیه را در شهر مشهد و در صحن امام رضا (ع) و اختتامیه را در صحن امام حسین (ع) در کربلا برگزار می کنیمدبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» عنوان کرد: در کربلا نیز نشست هایی برگزار می کنیم و برای اینکه هنرمندان در کنار هم هم‌اندیشی داشته باشند به بررسی سینمای امام حسین (ع) هم خواهیم پرداخت. بر همین اساس زبان حال برای نزدیک شدن به سینمای امام حسین (ع) را بررسی می کنیم.

وی درباره حضور آثار کشورهای دیگر در این جشنواره بیان کرد: به جز ایران آثاری از هنرمندان کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی و حتی افراد غیرمسلمان به این جشنواره ارسال شده است به ویژه در زمینه مستند، فیلمنامه و عکس آثار زیادی از سوی آنها داریم.

میرعلایی اضافه کرد: کنار هم قرار گرفتن هنرمندان یکی از اهداف ما است تا آنها با دستیابی به شرایط بهتری بتوانند به تولید اثر دست بزنند. این را هم باید بگویم که ما قبل از برگزاری مراسم اربعین، جشنواره مان را به پایان می رسانیم تا بتوانیم از مهمانان میزبانی خوبی کنیم چون برگزاری جشنواره در ازدحام جمعیت پیاده روی اربعین شدنی نیست. یکی از دلایلی که ما می خواهیم جشنواره را زودتر از مراسم اربعین برگزار کنیم، جهت دادن به فیلمسازانی است که می خواهند درباره اربعین اثری تولید کنند. ما این کار را می کنیم تا آنها بتوانند سال دیگر آثارشان را با کیفیت بهتری به جشنواره ارسال کنند.

وی توضیح داد: ما در بخش های مختلف مانند فیلم سینمایی، داستانی، کوتاه، مستند، نماهنگ، پویانمایی، عکس و ... پذیرای آثار و در پی این هستیم که به فیلمنامه های خوب برای تولیدات داستانی دست پیدا کنیم. ما در حال حاضر در زمینه فیلمنامه نویسی با مشکلاتی روبه رو هستیم و فیلم های داستانی کمی درباره حماسه عاشورا و پیاده روی اربعین تولید شده است، البته بخشی از این موضوع ناشی از کم کاری کسانی بوده که می توانستند در این حوزه نظر بدهند تا چگونه فیلم هایی ساخته شود. از همین رو باید به هنرمندان کمک کنیم تا دست به تولید آثار خوب بزنند.

دبیر نخستین جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» عنوان کرد: ما در بخش فیلمنامه تلاش می کنیم افراد را تشویق کنیم تا فیلمنامه نویسان خوب آثاری را ارسال کنند و بتوانیم فیلم های خوبی تولید کنیم.

وی اضافه کرد: امسال در بخش فیلم کوتاه مردمی هیچ اثری را قبول نمی کنیم، زیرا در نظر داریم از طریق شبکه های اجتماعی و صدا و سیما برنامه های آموزشی به افراد علاقه مند در این حوزه ها آموزش هایی ارایه دهیم که شناختی برای انتقال درست آنچه که مدنظرشان است، داشته باشند. به همین ترتیب اگر این آموزش اتفاق بیفتد مردم در همه زمینه ها می توانند فعال باشند، چون در حال حاضر امکانات فیلمبرداری و عکسبرداری در دست همگان وجود دارد و آنها تنها باید تخصص لازم را داشته باشند تا بتوانند آثار خود را به جشنواره های مختلف ارایه دهند، به همین ترتیب ما از سال آینده این بخش را به جشنواره اضافه می کنیم. این را هم باید بگویم که با توجه به اینکه محسن حججی به صورت ناجوانمردانه ای به اسارت گروه تکفیری داعش درآمد و به شهادت رسید ما بخشی را هم به این موضوع اختصاص دادیم و جایزه ای به همین منظور اهدا می کنیم.

با توجه به اینکه محسن حججی به صورت ناجوانمردانه ای به اسارت گروه تکفیری داعش درآمد و به شهادت رسید ما بخشی را هم به این موضوع اختصاص دادیم و جایزه ای به همین منظور اهدا می کنیممیرعلایی اظهار کرد: ما در مسیر راهپیمایی امسال تنها نمایش فیلم داریم به همین ترتیب هماهنگی های لازم انجام شده است تا بخش هایی از فیلم ها و عکس های ما در مسیر راهپیمایی در غرفه های مختلف به نمایش گذاشته شوند، البته با رایزن های مختلف و اتحادیه رادیو و تلویزیون ها هماهنگ شده است تا همزمان با ایران و عراق در مراکز فرهنگی مرتبط نمایشگاه عکس برگزار شود و به نمایش فیلم در کشورهای مختلف بپردازند. این آثار آثاری هستند که ما در اختیار آنها می گذاریم.

دبیر جشنواره فیلم و عکس «مسیر عشق» بیان کرد: ما در حال حاضر با مشکلات مالی روبه رو هستیم، اما هدفمان این است که در شهر کربلا، مشهد و تهران دبیرخانه ای دایمی داشته باشیم و از کسانی که فیلمنامه می نویسند در محتوا و نگارش حمایت صورت بگیرد. تصمیم بعدی ما این است که بتوانیم با مراکزی ارتباط برقرار کنیم که از فیلمنامه نویسانی که علاقه به تولید اثر در این زمینه دارند حمایت شود و امکانات مالی در اختیار آنها بگذاریم. البته همه این موضوعات بستگی به مدیران مراکزی دارد که می توانند این جریانات را هماهنگ کنند، بر همین اساس ما در حال دعوت کردن از آنها هستیم و تا حالا مسیر خوبی را طی کرده ایم. امیدوارم دبیرخانه فعال ما بتواند موثر باشد و فیلمسازان را تا حد توان حمایت کند.

وی با اشاره به اینکه جوایز خوبی برای برگزیدگان در نظر گرفته شده است، گفت: باید کسانی که در این زمینه فعال هستند تشویق شوند تا نتایج خوبی بگیریم. همواره بزرگان دینی ما نیز وقتی با هنرمندان روبه رو می شدند به آنها صله بزرگی می دادند، بنابراین این موضوع اهمیت دارد و هنرمندانی که کارهای ارزشی می کنند باید مورد تشویق قرار بگیرند.

میرعلایی گفت: جشنواره به صورت مردمی و خودجوش برگزار می شود و به هیچ کجا وابسته نیست، اما آستان قدس رضوی و آستان امام حسین (ع) برای تامین امکانات به ما کمک کردند، البته معاون فرهنگی آستان قدس و امام حسین (ع) در شورای سیاستگذاری ما هستند و به همین صورت کمک خوبی می کنند. افتخار جشنواره این است که این ۲ مکان مقدس را در کنار خود دارد.

جشنواره امنیت دارد

وی با اشاره به اینکه امنیت مهمانان برقرار می شود، گفت: کسانی که در مسیر برنامه های عتبه حسینی قرار ندارند شاید از برگزاری اختتامیه در صحن امام حسین تعجب کنند، اما سالانه چندین جشنواره در آنجا برگزار می شود و من در چندین جشنواره حضور داشته ام، از همین رو اولین خواسته ما از مسئولان عراق ایجاد امنیت برای مهمانان جشنواره بود و قرار است امنیت خوبی داشته باشند.

میرعلایی در پایان گفت: امیدوارم همه دست به دست هم بدهیم تا اینگونه برنامه ها به خوبی به سرانجام برسد، چون می توانند راهکارهای خوبی ارایه دهند، به ویژه برای سینمای ما که موضوع عاشورا در آن جذابیت زیادی دارد و همه با هر عقیده سیاسی نسبت به آن ارادت دارند، به همین دلیل باید به این جشنواره ها کمک شود. ما دست بزرگترها را از راه دور می بوسیم و از آنها می خواهیم نظرات راهگشای خود را به ما ارایه دهند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۸۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند

خبرگزاری علم و فناوری آنا_ نادیا عابد؛ اگر بپرسند مهم‌ترین رکن دانشگاه‌ها را چه کسانی تشکیل می‌دهند؟ بی بر و برگرد نقش دانشجویان را مهم می‌شمارم؛ چرا که دانشگاه بدون حضور دانشجو هیچ رنگ و بویی ندارد و گویی منفعل خواهد شد و محیطی برای تربیت دانشجو و آماده کردن آنها جهت فعالیت اثر بخش در جامعه است.

دانشجویان زیادی از بدو ورود به دانشگاه تا زمان فارغ التحصیلی همواره با ذوق و شوق به دنبال انجام فعالیت‌های فرهنگی در فضای دانشگاهی هستند، یکی از این کار‌ها نشریات دانشجویی است و تنها نهادی محسوب می‌شود که صفر تا صد مسئولیت آن برعهده دانشجویان است و محتوای آن از درون همین قشر می‌جوشد. نشریات دانشجویی رسانه‌هایی مانند روزنامه، برنامه تلویزیونی یا رادیویی، مجلات و ... را در بر می‌گیرند و مأموریت‌شان انعکاس دستاورد‌های دانشگاه‌ها و پیشرفت‌های آموزش عالی کشور است که برای مردم جذاب هستند، البته در مواردی هم می‌توانند در حوزه بین الملل گزارشاتی تهیه کنند.

جشنواره نشریات دانشجویی تیتر از سال ۱۳۷۷ شمسی با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت خانه‌های علوم و بهداشت آغاز به کار کرد و آخرین دوره آن در سال ۱۳۹۹ برگزار شد و با وقفه چند ساله به علت شیوع ویروس کرونا، سیزدهمین دوره آن در هفته جاری مجدد از سر گرفته شد. افتتاحیه این جشنواره از روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت برگزار و روز سه شنبه، ۱۸ اردیبهشت در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور برخی از مسئولان و کارشناسان فرهنگی به کار خود پایان خواهد داد.

انتخاب بهترین مطالب منتشر شده؛ هدف برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی

هدف از برگزاری این جشنواره، انتخاب بهترین مطالب منتشر شده رسانه‌های دانشجویی است که دانشجویان بیشتر دانشگاه‌های کشور در آن محتوای فعالیت‌های انجام شده در قالب مجله و ... را در مقابل دید مسئولان و کارشناسان می‌گذارند، روز گذشته رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به همراه سایر مسئولان از جشنواره بازدید کرد و از نزدیک با دانشجویان به گفت‌وگو نشست.

دانشجویان از فرهنگ‌های مختلف در این جشنواره شرکت کرده اند و هر کدام در غرفه‌های خود مستقر هستند آن هم به امید اینکه شاید برنده این دوره ما باشیم، نزدیکشان شدم و به تربیت غرفه‌ها گپ و گفتی انجام دادم، می‌خواستم ببینم چقدر نور امید در چهره شان نمایان است؟ آرزوهایشان چیست؟ از همه مهم‌تر به عنوان عنصر مهم جامعه دانشگاهی چه مطالبه‌ای از مسئولان دارند؟

برخی‌هایشان از بی‌انگیزگی سخن می‌گفتند و معتقد بودند که جشنواره دیگر رنگ و لعاب سال‌های گذشته را ندارد، گویی دانشجویان کم‌رمق شده‌اند و برایشان فرقی ندارد نتیجه چه می‌شود، در مقابل دانشجویان دیگر نظری خلاف آن داشتند و برگزاری این قبیل از جشنواره‌ها را نقطه عطفی برای افزایش جنب و جوش‌های دانشجویی می‌دانستند، اما تک تک آنها خواستار توجه و حمایت‌های مادی و معنوی بیشتر مسئولان بودند تا به گفته خودشان بتوانند با فعالیت هایشان تا حدی از مشکلات کشور کم کنند.

 

امتیاز‌های علمی برای چاپ نشریات اختصاص یابند

محمدصادق ربانی، نماینده نشریات دانشجویی دانشگاه تهران با بیان اینکه بیش از ۳۰ اثر ارسال کرده ایم؛ اظهار کرد: وزارت علوم سازوکاری را برای حمایت از نشریات دانشجویی در چاپ فیزیکی و صفحه آرایی فراهم کند؛ چرا که دارای مشکلات هستیم و همین که سازوکاری را برای نشریات علمی ترویجی فراهم کند تا در انتشار مقاله امتیاز علمی داشته باشند.



از دل نوشته‌های دانشجویی نتایج به دردبخوری برای کشور حاصل می‌شود

بهداد فاضلی، مدیر مسئول نشریه بامداد دانشگاه شهیدبهشتی گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی برای دانشجویان و شناخت بیشتر از کار‌های دانشجویی به خصوص برای دانشجویان کارشناسی فضای خوبی است، ولی می‌تواند بولد‌تر باشد و به آن اهمیت بیشتری جهت دیده شدن نوشته‌های دانشجویی شود؛ چرا که از دل همین نوشته‌ها نتایج به دربخوری برای کشور به دست خواهد آمد.



لزوم اختصاص بودجه به نسخه‌های چاپی نشریات

میهن پرست، سردبیر نشریه زبان شناسی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: سعی کرده‌ایم نشریه غنی داشته باشیم، مطالبه‌ای که از مسئولان دارم این است که علاوه بر اینکه نسخه الکترونیکی منتشر می‌شود، بودجه‌ای را به نسخه‌های چاپی اختصاص دهند؛ درست است که نسخه‌های الکترونیکی هزینه بردار نیست، اما نسخه چاپی مخاطبان خاص خود را دارد و قاعدتا نسخه الکترونیکی نمی‌تواند نسخه چاپی را بگیرد، متاسفانه پس از انتشار هر شماره با چالش خای زیادی مواجهه می‌شویم؛ چرا که بودجه نسخه چاپی را نداریم، یا برای بحث صفحه آرایی هر نسخه که زحمات زیادی بابتش کشیده می‌شود همکاری زیادی نمی‌شود، امیدواریم این مسئله حل شود تا نشریات گزاره که هر ساله رتبه می‌آوردند تداوم یابند.



به نشریات مغفول مانده بودجه اختصاص دهید

عارفه حیدری، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: سعی کردم تیم نشریات جدید از سال ۱۴۰۰ به بعد را معرفی کنیم تا زمینه‌هایی که با آنها کار می‌کنیم در قالب‌های گوناگون اجتماعی و فرهنگی، سیاسی و علمی باشند و زمینه‌های مختلف را برای آنها انتخاب کنیم. مهم‌ترین مطالبه بنده در زمینه نشریات مسئله بودجه است؛ چرا که نشریات بخش مغفول مانده هستند و دانشجویان کمتر به سراغ آن می‌آیند و قبل از کرونا تا حدودی میزان بار بودجه و مالی و توجه به آن از سوی مسئولان و دانشگاهیان کمتر شده است. مسئله دوم ارتباطات بین دانشجویی و بین نشریاتی است؛ چرا که پس از دوسال تیتر ۱۳ برگزار شده و دانشجویان ارتباطات مستقیمی با هم نداشته‌اند، همچنین برنامه دیگر برگزاری بیشتر چنین برنامه‌ها جهت توانمندسازی دانشجویان است تا آنها خودشان صفحه آرایی کنند نه اینکه به خارج از دانشگاه نیاز خود را واگذار کنیم، همچنین در این راستا باید دانشگاه‌ها خود را تا چندین سطح ارتقا دهند.



شاید عامل گم‌شده نشریات بین دانشجویان بی‌توجهی مخاطبان باشد

رقیه سلمانی، دانشجوی رشته اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی کرمان و مدیر مسئول نشریه اقتدار و نماینده مدیران مسئول بر کمیته ناظر با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی کرمان جزء سومین دانشگاهی است که تعداد نشریات قابل قبول یعنی حدود ۲۰۰ اثر ارسال کرده‌ایم؛ به خبرنگار آنا گفت: در نشریات سیاسی و فرهنگی مهم‌ترین مشکل موجود عدم وجود بینش سیاسی و علاقه دانشجویان علوم پزشکی به این حیطه است و حتی نشریات خوبی ارائه می‌شود، اما این نیاز در دانشجویان به وجود نیامده که به سمت چنین مقالاتی حرکت کنند و شاید عامل گم شده نشریات بین دانشجویان بی توجهی مخاطبان باشد، از مسئولان تقاضا دارم که در جشنواره‌هایی مانند جشنواره تیتر بیشتر حضور یابند تا دانشجویان فعال در نشریات در این محیط‌ها قرار بگیرند و از روند نوشتن سایر نشریات اطلاعات کسب کنند و درگاه ارتباطی با سایر دانشگاه‌ها شکل دهند.



میزان بودجه نشریات تعیین سقف شود

مریم نصرالله پور از دانشگاه مازندران گفت: میزان بودجه اختصاص یافته به نشریات تعیین سقف شوند؛ چرا که دانشجویان انتقاد دارند که در این بخش هزینه نمی‌شود و دغدغه مهم به حساب می‌آید.



بی نظمی؛ معضل اساسی در جشنواره امسال نشریات دانشجویی

زهرا سلیمانی از دانشگاه علوم پزشکی زنجان بیان کرد: حدود ۵۰۰ اثر با تنوع بالا در سامانه جشنواره تیتر ۱۳ بارگذاری کرده‌ایم و دارای ۳۶ نشریه فعال هستیم، جشنواره امسال به تاخیر افتاد و در گذشته برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری جشنواره امسال شدن بود، اما انتظار نمی‌رفت که با وجود تاخیر مجدد بی نظمی وجود داشته باشد، مثلا در بنر‌های اختصاصی چاپ شده جداگانه به دانشگاه‌های علوم پزشکی توجهی نشده است و کیفیت غذا پایین است و اختتامیه را صبح اعلام کرده بودند، اما به زمان بعداز ظهر موکول شد، در صورتی که خیلی از دانشجویان برای بازگشت به شهر‌های خود بلیط تهیه کرده اند، در تمام جشنواره‌ها معمولا نامزد‌های نهایی اعلام می‌شوند، اما هم اکنون این اتقاق نیفتاد و دانشجویان برای حضور در جشنواره به صورت رندوم انتخاب شدند، با وجود اینکه نامزد‌ها باید در مراسم شرکت می‌کردند.



سانسورنشریات؛ مانع فعالیت دانشجویان می‌شود

مهشاد خسروی، دانشجوی دانشگاه اصفهان گفت: پس از کرونا با ایجاد کارگاه‌ها و تبلیغات انجام شده تمایل دانشجویان برای حضور در نشریات افزایش یافته است تا به واسطه قلم خود حرفشان را به دیگران منتقل کنند. از واحد نشریات وزارت علوم تشکر میکنم؛ چرا که با بررسی‌هایی که انجام دادم نسبت به سال‌های قبل قوی‌تر عمل می‌کند، به صورتی که نشریات از حاشیه خارج می‌شوند و به مرکز رقابت و کار‌های دانشگاهی حرکت می‌کنند که نقطه قوت است و به تبع باید در سانسور‌ها آرام‌تر عمل شود؛ چرا که محدودیت‌ها باعث می‌شود تا دانشجویان انگیزه نوشتن نداشته باشند و باید بستری فراهم شود تا نشریات از اینی که هست نمود بیشتری پیدا کنند.

لزوم انتشار مجلات دانشجویی در سراسر کشور

محدثه علی عباسی، مدیر مسئول مجله قلم سبز از دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: باید به نشریات و دانشجویان بیشتر بها دهند و بودجه چاپ نشریات را افزایش دهند و بستری برای انتشار مجلات فراهم کنند تا علاوه بر انتشار در سطح دانشگاه در سراسر کشور هم دیده شوند؛ جشنواره تیتر بسیار عالی است و انتطار داریم چنین نشریاتی بیشتر برگزار شوند و گرم‌تر باشند.



حمایت‌های بیشتری از نشریات شود

میثم فلاح، کارشناس نشریات دانشگاه گیلان، با بیان اینکه حدود ۱۰ اثر به جشنواره برگزار کرده‌ایم؛ گفت: دوران تثبیت پس از گذار کرونا هستیم، در این ایام فعالیت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها ۲ تا ۳ سال تحت تاثیر این ویروس بود، در نتیجه دانشجویان فعال نشریات امکان انتشار نشریه نداشتند و هم اکنون تازه فعالیت‌ها آغاز شده و باید حمایت‌های بیشتری انجام دهیم تا به تثبیت برسند، قاعدتا اغلب فعالان فارغ‌التحصیل شده‌‌‌‌‌‌اند و باید مجوز‌های قدیمی را دوباره به مجوز‌های جدید تبدیل کنیم، اما در تلاش هستیم تا کیفیت‌ها را ارتقا دهیم.

تعدیل فضای قطبی در دانشگاه‌ها به کمک نشریات دانشجویی

به گفته جعفر رشیدپور، قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، نشریات دانشجویی می‌توانند هم فضای گفتگو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند و بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند، همچنین سواد رسانه‌ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه‌ای ضعف داریم.

کمک نشریات دانشجویی در جهت دهی به علم و عالم

همچنین، رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در جلسات مکرر خود با دانشجویان که از آن به عنوان شیرین‌ترین جلسات یاد می‌کنند، همواره انتظاراتی دارند که نباید از آن غفلت کرد؛ چرا که ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانسته‌اند، به صورتی که قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم در این زمینه می‌گوید، البته تولید علم روند خوبی را طی کرده است، ولی در بخش‌های دیگر باید بیشتر کار شوند، نشریات دانشجویی باید در جهت‌‌‌دهی به علم و عالم کمک کنند.

تجلیل از ۱۲۰ اثر برتر در سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی

متین منتظمی، دبیر سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی در مورد آثار برگزیده در این جشنواره اظهار کرد: جشنواره پس از سه سال به صورت حضوری و گردهمایی فعالان دانشجویی نشر برگزار می‌شود، آثار را در ۴۲ رسته و در سه بخش آثار برگزیده، نشریات برگزیده و بخش مجازی (سایت و وبلاگ، فیلم خبری، فوتو کلیپ، نشریات آفلاین و آنلاین الکترونیکی) پذیرش کرده است. یک بخش ویژه هم داشتیم که از جهت دسته‌بندی مانند آثار برگزیده است ولی موضوع فرق دارد؛ مانند  رسته مقاله (دینی‌فرآنی، سیاسی‌اقتصادی، مقالات علمی، علوم پایه مهندسی و کشاورزی)، یادداشت، مصاحبه، گزارش و طرح روی جلد آثار در موضوعاتی؛ مانند دانشجو و مسئله فلسطین، دانشجو و انتخاب آگاهانه، دانشجو و حل مسایل ملی، دانشجو و امید به آینده و دانشجو و روایت پیشرفت آثار به دبیرخانه رسیده است. استقبال در این بخش هم خوب بود و بیش از سه هزار اثر به دست ما رسید.

منتظمی افزود: از میان آثار رسیده در ۴۲ رسته یادشده و در حوزه نشریات برگزیده مانند موضوعات عمومی، صنفی، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آثار انتخاب شده و در نهایت ۱۲۰ اثر برتر در ۴۲ رسته در این جشنواره داریم که در آئین اختتامیه (سه شنبه ۱۸ اردیبهشت) از آنها تجلیل می‌شود. در بعضی بخش‌ها اثر برگزیده نداریم ولی در بسیاری شاخه‌ها اثر برگزیده معرفی شده است. برگزیدگان با اهدای لوح تقدیر، جایزه نقدی و تندیس تجلیل می‌شوند البته تعداد و کیفیت آثار ارسالی به جشنواره تیتر همچنین تعداد آثار برگزیده در سازوکار بررسی نشریات و حمایت از نشریات دانشگاهی اثرگذار است.

حالا که نسل جوان دانشجویی در تکاپوی رشد و پیشرفت همه جانبه کشور هستند تا پرچم مملکت بر فراز جهان بیش از پیش شکوفا شود؛ به نظر می‌رسد این بار نوبت مسئولان است که سرمایه گذاری خود را به سمت دانشجو و دانشگاه هدایت کنند تا چراغ علم پرنور‌تر شود؛ چرا که دانشجویان با بهره گیری از استعداد و ذهن خلاق خود نه تنها چالش‌های مملکت را حل می‌کنند، بلکه کاری خواهند کرد تا ایران اسلامی در عرصه منطقه‌ای و جهانی بسیار بیشتر از گذشته حرفه برای گفتن داشته باشد.

بنابراین؛ اگر مسئولان به فکر دانشجویان باشند و نیاز‌های آنها را حل کنند به گفته کارشناسان آموزش عالی، ایران می‌تواند رتبه تولید علمی خود را به کمک نخبگان ارتقا دهد تا شاهد ایران قوی‌تر و آبادتر باشیم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • اسلامی: با صدور دانش هسته‌ای حصارها را می‌شکنیم
  • هرگونه صدور ویزا برای اربعین باید در خارج از استان خوزستان باشد
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • اعلام محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی حمایت از طرح «نور» در اهواز
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما